LODBJERG FYR - UDSTILLING

overlaylodbjerg_fyr-jenspedersen-b.jpg.jpg

Bliv klogere på naturen, fornem historiens vingesus eller find inspiration til en aktivitet eller mulig udflugtsmulighed i den omkringliggende vildmark for store og små.

En af perlerne i Nationalpark Thy er Lodbjerg Fyr, som ligger ensomt midt ude i et stort klithede- og plantageområde.

OBS: Fyrtårn og udstilling er midlertidigt lukket pga. corona og vedligehold. Under normale omstændigheder er besøgende ved fyret velkomne indenfor i fyrets udstilling, der slog dørene op i maj 2019. Den naturhistoriske udstilling i den gamle fyrpasserbolig rummer fortællinger om fyrfaldne fugle og andre fænomener forbundet med observation og registrering, som gennem tiden har været kendetegnende for naturhistorisk forskning. Original kunst af Carl Christian Tofte pryder lokalerne. Udstillingen vil være åbent dagligt året rundt i tidsrummet kl. 7.00-21.00.

I de nyindrettede kaffestuer i fyrmesterboligen og på fyrmesterens gamle kontor kan man fornemme historiens vingesus og læse om familier, der har boet på fyret. Der er dog lukket for sæsonen.

I 'hønsehuset' nord for fyrtårnet er der mulighed for at børn i alle aldre kan låne en rygsæk med forskelligt grej med ud på tur og lade sig inspirere til sjove aktiviteter i naturen. Hønsehuset er åbent døgnet rundt, året rundt. Der skal bæres mundbind.

ANDRE MULIGHEDER VED FYRET
Ved fyret kan besøgende om sommeren også møde Nationalpark Thys frivillige fyrværter, som fortæller om fyrets historie og områdets natur, eller nyde en kop kaffe i kaffestuen med hyggelig betjening fra frivillige kaffestueværter – se nærmere her på www.thy360.dk, når det er aktuelt

Tidspunkt

Fra 26.05.2019 til 31.07.2022
07:00 - 21:00

Sted

Lodbjerg Fyr, Lodbjergvej 33, 7770 Vestervig

Filer

Ingen filer

Arrangementet er oprettet af Charlotte Katholm, cheka@nst.dk